"Surówka dla zdrówka"


19 października 2018 roku uczniowie klasy III w ramach programu "Owoce i warzywa w szkole" przygotowali surówkę z kiszonej kapusty. Zanim przystąpili do jej wykonania, dowiedzieli się, że kiszona kapusta nie tylko zawiera witaminy, ale też pożyteczne dla naszego organizmu bakterie. Podczas pracy uczniowie pamiętali o zachowaniu zasad higieny i bezpieczeństwa. Samodzielnie wykonane surówki dzieciom zasmakowały. Niektórzy postanowili przygotować je w domu jako dodatek do obiadu.




Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj

Surówka dla zdrówka - program Owowce i warzywa w szkole 2018 3spj